23 december 2010

huvudlös tomte

 sj gör allt för att julresan ska bli intresantare, vårt tåg är för tillfellet bara  ca en timma sent. vi får se hur det går med bytet  sen, bra att det  finns saker att göra och bra sj mutor i form av gratis kaffe och kaka. saker att göra  så som att virka muffins, läsa faktum om sattsningen på heroin utdelningen i danmark. de har alltså  öppnat mottagningar där de ger bort heroin till missbrukare så att missbriukarna ska ha tid till mer än att fixa droger, en satsningn som kostar staten nästan 80 miljoner kr om året... smart?

5 december 2010

Ett ljus för fred

Fröken blå har blivit lila :)

Idag var jag på mitt kusinbarns dop. Det var jätte fint med vacker sång, fiolmusik och dikt. Lilla ängeln var jätte snäll och fin också lät bara lite en gång och såg aningen bekymrad ut när hon visades upp för oss. Efter dopet åkte vi till ett gult hus och åt kycklingsallad... det är inte vegetariskt, kände mig jätte petig när jag satt och granskade varenda tugga jag stoppade i munnen, sen blev det bättre med tårta.

Förstår inte hur man kan sova så hårt, lilla ängeln sov under hela tiden vi var i det gula huset trotts allt liv. Av oss fick hon ett halsband med en liten nalle på och en lite annorlunda present, nämligen ett fredsljus. Fredsljuset tändes i en kyrka i Betlehem och har brunnit i nästan 2000 år. Ljuset delas och förs runt i världen med hjälp av scouter med ett budskap om fred. Läs mer här: http://www.peacelight.scout.se/dok/2006/fredsljusetfranbetlehem.pdf
Jag har ett ljus hemma så om du vill ha en egen fredslåga är det bara att säga till.

* ett ljus för gemenskap
* ett ljus för förståelse
* ett ljus för vänskap
* ett ljus för tolerans
* ett ljus för nödlidande
* ett ljus för aktiv hjälp