19 januari 2011

mormorsrutor

Oj vad det var längesen jag skrev något... Det har ju varit jul, nyår och massa andra roliga saker som har hänt. Jag kan ju ta och berätta om min bästa upplevelse under jullovet: Jag var i 08-land och var funktionär på Chillcon. Chillcon är ett konvent som går ut på att chilla så mycket som möjligt tillsammans med andra roliga konventare. Det var ängel och två andra 08-bor som arrangerade konventet och jag måste säga att de gjorde att riktigt bra första konvent.

Igår var det terminsstart för Ti-Ti-Too också och sedan KS och jag bestämde mig lite snabbt att jag skulle åka med på ledarupptackten i helgen, vilket kommer att bli trevligt. Jag fick en förfrågan på mönster på mormorsrutor av snusmumriken också så jag tänkte skriva in det här:


Mormorsrutor
Du virkar alltid runt maskorna, när du har virkat 1sm hoppar du till nästa "båge" för att virka 3st (i hörnen är det två grupper man 3st) Börja alltid i ett hörn när du byter färg. Varje varv börjar med 3lm istället för den första stolpen.

varv 1: Vira 5lm till en ring.
varv 2: [3st, 2lm] x4, 1sm i den tredje maskan för att avsluta varvet. Fäst tråden och klipp av. (20)
varv 3: Ny färg. [3st, 2lm, 3st, 1lm,] x4, 1sm i tredje maskan. Fäst ock klipp av tråden. (36)
varv 4: Ny färg. [3st, 2lm, 3st, 1lm, 3st, 1lm] x4, 1sm i tredje maskan. Fäst och klipp tråden. (52)
varv 5: Kant färg. [3st, 2lm, 3st, 1lm, 3st, 1lm, 3st, 1lm] x4, 1sm i tredje maskan. Fäst och klipp tråden. (68)

Genom att virka ca 60 sådana här rutor ska jag göra en halsduk. Hittills är jag uppe i 24st. Och jag tror att det kommer bli bra. Jag tänkte också visa upp min "flamsingo"