18 januari 2012

Drottning Bonde Kung

Det är krånglig det här att vara kreativ... I skolan nu håller vi på att göra schackspel. Jag har bestämt mig att jag ska ha tema "chibi lolita", dvs små knubbiga gulliga figurer i japansk stil. Problemet är dock att jag bara har kommit på hur bonden, kungen och drottningen ska se ut... Nån idé på en löpare, springare och ett torn? Detta är min drottning     (>^^)>
Tycker hon blir jätte söt
Igår kväll/natt fick jag lite tecknar abstinens när jag skulle sova så jag satte mig och började på det här porträttet.
<(^^<)
Fortsatte med det nu när jag kom hem efter skolan och jag är faktiskt ganska nöjd trotts att ögonen inte sitter i jämnhöjd...


Börjar känna mig lite luddig i huvudet, en förkylning på väg skulle jag tro... Tur att jag inte har så mycket i skolan nu då...

8 januari 2012

Fika för två

Oj, vag hände här? Ett till inlägg och det har bara gått en vecka! ^^'

Idag kommer fotande kusin med småsyskon på besök. Fröken blå har dock stängt in sig på sitt rum med en pensel i högsta hugg då hon har kommit på att det behövs mycket fler binlder i hennes sökportfölj. Då det både fanns akvarellförger, penslar och akvarellpepper hemma så såg Fröken det som ett ypperligt tillfälle att öva upp färdigheterna med penseln.

Motivet är ett stileben med saker som hittades i rummet och som på något sätt symboliserar både Fröken och den här bloggen.

Trick som måste tas till för att få det som man vill:
- Dockan till höger (som dessutom ska föreställa Fröken själv) är fastbunden vid burken bakom för att den ska kunna stå. Den burken får dock inte vara med i den målade bilden då Fröken anser att det blir för plottrigt.

Så här ser bilden ut för tillfället. Den har bara blivit uppskissad och fått grundförger. Hoppas att det blir bra när den är klar.

Uppdatering om korsetten: Den har fått axelband och fått rätt passfårm. Nu är den sönderklippt i de olika delarna som den ska sys av så att den kan användas som mönser för att skapa ännu en provmodell... Lite seg prosess men nödvändig för bra resultat.

3 januari 2012

En ny medlem i syfamiljen

Nu sitter Fröken blå vid ett litet bord som hon nyligen satt upp för att ha något att ställa symaskinen på. Ja den har fått komma fram ingen nu när det är lov och det finns tid att jobba med sånt som är roligt, dvs. inte skolarbete. Fröken blå är mycket stolt över att kunna tala om att hon nu är innehavare av en provdocka. Denna ska få hjälpa henne i tillverkningen av balklänningen som nu har börjat tillverkas.

För tillfället är det korsetten som är under tillverkning. Fröken hittade ett GRATIS mönster på nätet som hon nu håller på att fixa till så att det passar hennes storlek och design. Hon har klagat lite på att det är lite pilligt men såsmåningom ska det nog funka.

Detta är hur klänning är tänk att se ut när den är klar. Eftersom Fröken tycker mycket om 1800-tals klänningar så är denna självklart inspirerad av dem. Det blir en puffig kjol med volanger som är "uppkrusad" för att även visa tyllkjolarna under. Toppen är som sagt en korsett fast med axelband så att den blir lite som en väst. Denna snöras ihop i ryggen och avslitas med en STOR rosett.











Eftersom bloggandet har varit väldigt icke existerande på sista tiden vilket fröken känner sig lite dålig för, så finns det så klar mer att visa. I skolan hålls det på att skapas en bild portfölj som Fröken blå ska kunna söka vidare med sedan. Det senaste bidraget till denna blev färdigt? igår. Hon tyckte att det saknades ett stilleben så med provdockan som modell skapades detta:
























Bildbeskrivning: Klänningen har Fröken blå själv skapat för lite drygt ett år sen, på bilden har det dock lagts till en del kedjor som annars hör till hennes byxor. Fler bilder har även lagts upp på Fröken blås deviantART: http://trixie3.deviantart.com/gallery/

Fröken blev ju även utmanad för ett tag sen att skriva 5 sanningar om sig själv. Hon försäkrar att dessa inte är bortglömda, bara väldigt svåra att komma på. Hon lovar att återkomma när de är färdiga...