8 januari 2012

Fika för två

Oj, vag hände här? Ett till inlägg och det har bara gått en vecka! ^^'

Idag kommer fotande kusin med småsyskon på besök. Fröken blå har dock stängt in sig på sitt rum med en pensel i högsta hugg då hon har kommit på att det behövs mycket fler binlder i hennes sökportfölj. Då det både fanns akvarellförger, penslar och akvarellpepper hemma så såg Fröken det som ett ypperligt tillfälle att öva upp färdigheterna med penseln.

Motivet är ett stileben med saker som hittades i rummet och som på något sätt symboliserar både Fröken och den här bloggen.

Trick som måste tas till för att få det som man vill:
- Dockan till höger (som dessutom ska föreställa Fröken själv) är fastbunden vid burken bakom för att den ska kunna stå. Den burken får dock inte vara med i den målade bilden då Fröken anser att det blir för plottrigt.

Så här ser bilden ut för tillfället. Den har bara blivit uppskissad och fått grundförger. Hoppas att det blir bra när den är klar.

Uppdatering om korsetten: Den har fått axelband och fått rätt passfårm. Nu är den sönderklippt i de olika delarna som den ska sys av så att den kan användas som mönser för att skapa ännu en provmodell... Lite seg prosess men nödvändig för bra resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar