19 november 2010

Virkfeber

Nu har jag varit pysslig igen. Jag har blivit helt virkgalen, så fort jag har tid eller skapar tid så virkar jag. Skapar tid dvs virka istället för att plugga... Inte bra när man har jätte mycket saker att göra som man sen får ont i magen av när man inser hur mycket det egentligen är. Men i dag har jag faktiskt varit duktig och pluggat lite också.

Ett av mina virkprojekt är dock en viktig sak också det är nämligen en julklapp till mormor och det är viktiga saker. Det är en korg/ skål och för att göra den lite mer spännande så lärde jag mig att virka "snäckstygn" (kallar jag dem) det ger en fin textur och inte bara den vanliga randiga. Sen så ska jag också fästa två hjärtan på kanten så den blir lite julig. (På bilden ligger de i korgen)


Sen virkar jag ju självklart för rent nöje också och då blev det en val och en japansk docka, mönster i boken "Virka roliga amigurumis" av Mia Bengtsson. En bok som jag kan rekommendera till både nybörjare och de som vet vad de gör, den har tydliga instruktioner för allt.De två följande bilderna är också saker som har stört mig i studierna. Lektion och rast bilder med andra ord.

Dancer

Den här bilden föreställer min kompis som poserade så vakert när jag frågade vad jag skulle teckna. Kanske inte vad hon hade tänkt sig och inte särskilt smickrade... Men hon döpte den själv till:

Woodoo bitch


1 kommentar:

  1. Aahhh, jag vill oxa kunna virka sma japanska figurer! Du far lara mig:D

    SvaraRadera