7 mars 2012

En naken kropp

Idag var jag på kroki. Detta är enligt mig en väldigt trevlig sysselsättning då jag kan koppla bort allt annat och bara koncentrera mig på pennan och motivet framför mig.
För jo den nakna kroppen som jag målar av framställs inte längre som en naken mäniskokropp ur någon sensuell mening utan snarare som ett objekt likt en docka. Något som man för en kort stund får privilegiet att måla av. Något istället för någon tills man en kort stund får ögonkontakt med modellen och man plötsligt känner sig lite illa till mods då mina sökande ögon far över hennes nakna kropp. Man dras för en kort stund tillbaka till att det är en person och inte ett objekt man har framför sig, tills man åter är uppslukad av att följa linjerna över hennes rygg och jämföra vinkeln med hennes högra ben.  

Detta är två av bilderna som jag fick till i dag. De är gjorda med torrpastell viket var väldigt roligt, första gången som jag använder det i kroki sammanhang. Den första bilden är gjord på 7 min och den andra på 4 min.


Jag går på kvälls kroki på KV- konstskola (vid Dr Fries tog) som är öppen för alla på onsdagar kl 18:30 – 20:30 om det är någon som är intresserad att följa med. Det är alltid roligt att ha sällskap. Kostar bara 30:- om du är student annars 60:-…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar