7 januari 2014

Till en lånare

Nu var det en halv evighet sen jag bloggade sist, förlåt... Tänkte att nu när det har gått en vecka på det nya året så var det dags att ta tag i det. Ska försöka blogga liiiite oftare framöver. Så, vad har hänt i mitt skapande sen i oktober?

Projektet som jag arbetade med har avslutats och resulterade i en kollektion på papper och ett uppsytt plagg. Min kollektion var till en lånare med formspråk inspirerat av hönsfåglar framförallt tuppar.

Här ser ni lite skisser ur min process. Den första bilden är av modelleringar på en liten skissdocka. Jag klippte ut pappersfjädrar och små tygbitar och fäste på dockan för att få fram olika former. 
Här är lite skisser från tidigt stadie... Den färdiga kollektionen. Den består av (från övre vänster till nedre höger). 1) ett par långbyxor som snöras fast runt modjan med hjälp av en knapp. En tröja med luva som har tuppens draperade haka. 2) Plagget jag sydde upp (se nedan). 3) En bolero som fästs med en säkerhetsnål över bröstet och med jättestora ärmar. 4) En till bolero som består av fjädrar och en stor stickad krage. Samt ett par byxor eftersom alla höns och tuppar har knäbyxor på sig.

Detta är plagget som jag sydde upp. Jag vet inte riktigt om jag kan säga vad det är för något... en väst med kjol och stor mysig krage kanske? Kragen har formen av halsen på tuppen och kjolen volymen av stjärtfjädrarna.

Kragen är stoppad med polyester vadd för att den skall hålla formen och för att gen den volym. Super mysig! Den knäpps fast på livet med hjälp av en 20 cm i diameter stor knapp. Kragen går även att vika upp som en huva vilket också är väldigt mysig.

Kjolen är sydd av hel och dubbel cirkel kjolar som är kantade med svart för att ge texturen av fjädrar.

Livet är öppet i sidorna som istället snöras ihop. Detta för att man skall få plats med en tjockare tröja under om man vill det, eller för att kunna snöra fast lånade föremål mot magen. Efter avslutat projekt hade vi lite små lösa kurser med handsömnad, utställningsteknik, maskinstickning, tryck mm. Inte så mycket bilder från det mer än några av mina provlappar från stickningen. Vi skall fortsätta med tryck och maskinstickning under två veckor nu i januari också då vi skall göra färdiga plagg. Ska bli roligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar