22 oktober 2012

DIY Demonhorn

Detta kommer att bli en beskrivning av hur jag har gjort mina demon/ djävulshorn. 

Detta är de färdiga hornen som är fastlimmade på huden och med rätt sminkning kan se väldigt realistiska ut. Om man nu kan säga det om demonhorn...Detta är vad som behövs:

- Lera som lufttorkar
- Flytande latex ( 39 :- )
- Puder
- Spirit gum (hudlim) ( 39 :- )
- Pensel


1) Börja med att forma de horn du vill ha i leran. Ha en spegel nära till hands så att de kan testa så det ser bra ut. Platta ut hornen längst ner så att de får en bra övergång till huden när de sätts fast och så att du har något att limma på.

(Om du vill att dina horn ska se likadana ut räcker det att du gör ett horn men då kommer torktiden för nästa                                                      steg att dubblas då du behöver skapa hornen två ggr.)

                                                     Låt hornen torka över natten innan nästa steg.2) Pensla på flytande latex på hornen, se till att det täcker helt och det gör inget om det inte blir helt jämnan detta ger bara hornen en mer naturlig yta.

Pensla på 5-6 lager och låt latexen torka mellan varge lager. Den kommer fortfarande att vara klibbig men när den inte fastnar på ditt finger längre (ca 15-20 min). När du är klar låter du de torka över natten innan du går vidare så att de säkert är torra rakt igenom.


3) Du kommer känna att hela hornet är lite klibbigt på ytan och om du nu börjar dra av latexhornet så kommr det bara att klibba ihopp med sig själv. Därför ska man pudra hela hornet med valfritt puder så att det får en len klibbfri yta.4) Nu kan du försiktigt börja dra av latexlagret från leran och om du känner att insidan också är klibbig så får du pudra där med, allt eftersom du drar av latexen.


5) Fyll hornet med vadd/ bomull för att göra det lite fastare och så att det inte ser ut som om dina horn har fått punktering. Använd baksidan av penseln för att få in bomullen ända in i spetsen på hornet.

Nu är dina horn färdiga och borde se ut ungefär såhär.

6) För att sätta fast hornen på huden penslar du på ett lager spirit gum på kanten av hornet och låter det torka lite så att det blir klibbigt. Sedan placerar du det där du vill ha det och trycker till lite. Huden måste var ren.

För att få av hornen pillar du försiktigt bort det från huden och tvättar bort linnet från ansiktet med tvål och vatten. Hornen går att använda igen.

                                                     Har hört att det kan funka med ögonfrans lim också                                                          men jag har inte provat så jag är inte säker. 


Hoppas det hjälpte någon eller iallafall var intressant läsning. 
Om jag känner dig och du inte orkar göra de själv kan jag göre ett par åt dig mot en mindre kostnad;P Har massa material kvar.

1 kommentar: